0 items
El meu compte

Anxoves de Roses, anxoves excel·lents

El pot de filet d’anxoves de Roses ha obtingut el segell Girona Excel·lent.

En un bon àpat, ja sigui en el d’una gran festa amb un elevat nombre de convidats o en el d’un sopar íntim, les anxoves sempre aporten un punt de singularitat i sabor. Com a entrant o com a plat principal, maridat amb un bon vi i un bon pa amb tomàquet, aquest peix de llarga tradició en el sí de la gastronomia mediterrània resulta sempre una bona elecció. I si les anxoves són de Roses, encara més.

Fa prop de quaranta anys que la gent de conserves Bahia es dedica a la comercialització de tota mena de peix, principalment de Roses, ja sigui fresc o en conserva. Aquesta llarga trajectòria, sumada a la seva experiència i al coneixement que han acumulat al llarg dels anys referent a la comercialització del producte del mar per portar-lo a les llars, s’ha vist ara recompensada amb un reconegut segell de qualitat: el Girona Excel·lent, atorgat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç i avalat per destacats xefs de la demarcació, tots ells amb estrella Michelin (com, per exemple, els germans Roca).

 

“Girona Excel·lent és un apreciat segell de qualitat agroalimentària que pretén impulsar, fomentar i difondre, en l’àmbit estatal i internacional, els productes agroalimentaris gironins de més alta qualitat”

 

Aquest és ni més ni menys que un apreciat segell de qualitat agroalimentària que pretén impulsar, fomentar i difondre, en l’àmbit estatal i internacional, els productes agroalimentaris gironins de més alta qualitat, i des d’ara, les anxoves de Roses també formen part d’aquest elenc.

L’Ambrosio Martínez, gerent de conserves Bahia, ha dedicat la seva vida a l’elaboració i comercialització d’aquests productes del mar. Ell va aprendre l’ofici de ben petit de mans del seu pare, i ara, quan està a punt de jubilar-se, pot mirar enrere amb satisfacció i copsar la bona feina feta al capdavant de l’empresa Anxoves de Roses, que passarà als seus fills. Així, precisament, és com un negoci familiar d’aquestes característiques pot continuar endavant sense perdre la seva essència originària i sense deixar d’adaptar-se als nous temps: passant de generació en generació.

 

“Els de filets d’anxoves de Roses amb oli d’oliva són els que ha obtingut el reconeixement Girona Excel·lent per la seva alta qualitat”

 

 

La crème de la crème: els pots de filets d’anxoves

L’especialitat d’Anxoves de Roses és l’elaboració de pots de d’anxoves. De tota mena: amb oli d’oliva, amb sal... Fins i tot produeixen paté d’anxoves. D’entre tots aquests, però, els de filets d’anxoves amb oli d’oliva són els que ha obtingut el reconeixement Girona Excel·lent per la seva alta qualitat. Un gust excepcional, una bona textura i una presentació impecable fan d’aquest producte una delicadesa molt singular per compartir en moments ben especials.

I és que, a conserves Bahia, utilitzen un molt bon producte de base i el treballen de forma totalment artesanal. Tallen les anxoves, en fan filets, treuen les espines i la pell amb les escames... Compten amb un equip molt preparat que s’estima la seva feina i que aconsegueix que cada pot d’anxoves que produeixen esdevingui una peça realment única i acorada.

 


A casa en un clic

Actualment, des d’Anxoves de Roses estan treballant de valent per poder acostar aquestes anxoves excel·lents a totes les llars que en vulguin. Per això estan posant en marxa una botiga online (http://www.anxovesderoses.com) que permetrà adquirir-ne d’una forma molt més fàcil i àgil. I no només anxoves, sinó també tota la gamma de productes de la casa.


 

Article publicat al número 32 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-alimentaris.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top