0 items
El meu compte

Auto Rosellón Restaurant: D’establiment de reparació de cotxes a restaurant chic

Basat en la innovadora idea del #NoTag, és una casa de menjars actualitzada que busca el caliu de l’acolliment familiar.

Entrar a un restaurant i sentir la seva familiaritat des de l’entrada és una sensació indescriptible, però que, a més, creixi i creixi a mesura que t’hi acomodes i degustes la seva cuina és quelcom que molt pocs aconsegueixen. Auto Rosellón, al bell mig de l’Eixample de Barcelona, ho fa gairebé sense ni adonar-te’n des da fa un any.

Es tracta d’un espai eclèctic basat en la innovadora idea del #NoTag, un lloc on els plats, el servei i la decoració són tan autèntics i d’estils tan variats que és impossible posar-los una etiqueta. En aquest local tot es pot veure, tocar, tastar, experimentar i, fins i tot, pot ser explicat. Cada element té una personalitat pròpia i tot el conjunt és una barreja espontània d’estils, sabors i percepcions que converteixen l’espai en un restaurant molt singular, gairebé indescriptible.

Justament aquesta explosió d’“inclassificables” l’ha convertit en un restaurant que desperta molta curiositat. De fet, no se’ns acut millor forma de descriure’l que convidant-vos a visitar-lo. Tan sols us n’avancem alguns detalls mentre busqueu un forat a la vostra agenda per anar-hi.

Sí, abans era un establiment de reparació de cotxes

Potser no us ho creureu, però l’Auto Rosellón era, antigament, un establiment de reparació de cotxes avariats, un espai totalment integrat en el paisatge urbà del barri de l’Eixample des de fa més 50 anys. Bárbara Aurell, interiorista d’Espacio en Blanco, juntament amb Max Altés, de l’estudi Thing Thinks, han aprofitat l’ànima i la història d’aquest emplaçament per crear una nova imatge i un nou concepte de la marca, que ha complert el seu primer aniversari. Per això, sense tremolors, han apostat per preservar el nom, la façana i, fins i tot, el rètol de l’antic negoci. També, és clar, han volgut recuperar el tracte proper i la familiaritat d’aleshores.

 

“Es tracta d’un espai eclèctic basat en la innovadora idea del #NoTag, un lloc on el menjar, les persones, els sentiments i la decoració són tan autèntics i d’estils tan variats que és impossible posar-los una etiqueta”

 

Ben bé com una casa de menjars

L’Auto Rosellón es defineix més aviat com a una casa de menjars. Per això, la naturalitat, tant dels sabors que ofereix com de l’espai que el caracteritza, esdevé el tret més atractiu d’aquest local barceloní.

Ja el seu estil casual i deseixit, que crea un diàleg directe i pròxim entre el client i el lloc, fa que hom se senti com a casa. Però l’element que més accentua aquesta calidesa i proximitat és la innovadora taula de la xef, situada frontalment, que dóna la benvinguda al local. Es tracta d’una taula de treball real, tota plena d’aliments, i és on la xef de la casa cuina i prepara els plats que s’ofereixen als comensals.

I, com no podia ser d’altra manera, la distribució del local també emfatitza aquesta familiaritat tan buscada: una gran taula, superprotagonista, convida a asseure’s amb altres comensals per confluir, comentar i compartir l’experiència gastronòmica.

 

“L’element que més accentua la calidesa i proximitat del lloc és la innovadora taula de la xef de la casa, una taula de treball real, tota plena d’aliments, des d’on prepara els plats que s’ofereixen als comensals”

Un recorregut per l’Auto Rosellón

L’exterior de l’Auto Rosellón manté l’estructura de l’antic taller. La façana, de color blau, contrasta amb un interior auster, amb superfícies fetes de formigó i parets blanques, en una de les quals hi ha un autèntic homenatge a l’original Auto Rosellón: el dibuix d’una línia de pàrquing fora de lloc.

Quatre zones delimiten l’espai, totes vestides amb mobiliari dissenyat expressament per a l’ocasió: la cuina, la barra, el menjador i l’exterior.

La cuina, a la vista de tothom, convida a entrar i dóna la benvinguda. És la part més curiosa del local, i també l’encarregada de transmetre la calidesa i la proximitat que caracteritzen el restaurant.

Al lateral, i amb una obertura cap a l’exterior, es troba la barra, de fusta i marbre i un marcat aire retro que recorda les barres dels cafès dels anys 50. Aquesta és, de ben segur, la zona més versàtil del local; durant tot el dia, piquen l’ullet un reguitzell de pastissos casolans, entrepans i cafès de La Marzocco, i, quan arriba la nit, es retiren i deixen pas als còctels.

Davant la barra, unes quantes taules rodones, adquirides en un antiquari, donen mobilitat i amplitud a l’espai i conformen la zona del menjador pròpiament dita. A l’hora d’asseure’s, com si d’un joc es tractés, podeu escollir entre tamborets de fibra de coco o cadires industrials holandeses d’oficina, totes amb estructures de colors pastel. La mescla d’estils es fa, de nou, evident.

Finalment, l’Auto Rosellón compta amb una zona exterior, que comença a la mateixa façana, a partir d’una finestra que s’obre totalment com si fos un acordió per aconseguir la integració d’ambdós espais. Davant la finestra, encara a l’interior, una gran taula d’estil retro és ideal per compartir àpats i bones estones amb amics i coneguts, i, a l’exterior, uns quants tamborets de fibra de coco permeten gaudir del bon temps i del plaer de menjar a l’aire lliure.

I, en aquest cas especialment, no podem oblidar el bany. Generalment, ningú en parla, ho sabem, però és que són dignes de menció. Decorat íntegrament amb grafits de l’artista català Lucas Milá, són la zona més atrevida de totes. No deixeu d’anar-hi, tant si ho necessiteu com si no.

 

Article publicat al número 43 de D'estil.

 

 

 

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top