0 items
El meu compte

Bacallà gratinat al forn amb mussolina d’all negre

 

Aquest plat és la cuina de sempre, però amb un toc diferent, distintiu, elegant. Amb un fosc llit de Parmentier de patata lila i mussolina d’all negre, Amiel i Molins ens presenta una reinterpretació del bacallà gratinat d’allò més deliciosa!

 


INGREDIENTS PER A 1 PERSONA

  • Una peça de bacallà fresc (de 250 o 300 grams per persona).
  • Farina d’arrebossar.
  • 100 grams de patata lila.
  • 1 cap d’all negre.
  • 2 ous.
  • Oli.
  • Un polsim de sal negra.
  • Germinats.
  • Flors.

 

ELABORACIÓ

Posem l’oli a fregir a la paella. Mentrestant, tallem cada peça de bacallà pel mig, n’arrebossem els trossos amb la farina i els posem a fregir. No cal, però, que el bacallà quedi cuit de seguida, ja que després el gratinarem al forn. Ens interessa que la farina “segelli” el peix, és a dir, que s’endureixi i faci que el bacallà no perdi el suc interior abans d’enfornar-lo.

Traiem el bacallà de la paella al cap d’un parell de minuts i el posem sobre un plat amb paper per escórrer l’oli.

Disposem el Parmentier de patata lila al plat perquè faci de llit del bacallà. Hi afegim el peix a sobre i el cobrim amb la mussolina d’all negre.

Posem el plat al forn, a 180º durant 4 o 5 minuts. Volem que el bacallà no quedi massa fet, sinó amb un lleuger punt de cru, tendre.

Traiem el bacallà del forn i el salem per sobre amb un polsim de sal negra. Hi afegim els germinats i les flors i... bon profit!

 

Per fer el Parmentier

Bullim la patata lila, amb pell i tot, i la triturem amb una mica de l’aigua de la cocció.

 

Per fer la mussolina d’all negre

Barregem, amb la batedora, un cap d’all negre, un parell d’ous, un raig d’oli i un polsim de sal.

 

Article publicat al número 46 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Top