0 items
El meu compte

Bufanúvols: han nascut trigèmins

Bufanúvols és la creació d’una nova marca amb segell empordanès que s’estrena en el món vitivinícola amb un blanc, un rosat i un negre joves.

Bufanúvols no és un home envanit, presumptuós, com diu la seva definició. En aquest cas, es tracta d’un nou vi nascut a l’Empordà, a Garriguella, entre els Pirineus i la Mediterrània. És la primera passa d’una nova trajectòria encetada pel fundador de Setdevins, Miquel Àngel Moriana, i el sommelier Ivan Arché. Junts han creat Vinsamdo, una marca des de la qual s’han llançat al món vitivinícola elaborant tres vins joves sota la denominació d’origen Empordà. De moment, han creat el Bufanúvols blanc, el Bufanúvols rosat i el Bufanúvols negre jove, però tenen previst ampliar la família amb criances, altres blancs i dolços que quedaran emparats sota la mateixa marca i denominacions d’origen catalanes.

Bufanúvols blanc. 90% Macabeu i 10% Garnatxa Blanca. El raïm amb el qual s’elabora, seleccionat, es cull manualment, i el most resultant té una vinificació a temperatura controlada de 15oC. D’un color groc pàl·lid i brillant, té una graduació de 12,30%. En nas, conté notes tropicals amb un fons de flors blanques. En boca, és un vi estructurat, equilibrat i molt fresc ple de notes afruitades que persisteixen al postgust. És preferible servir-lo a una temperatura que vagi dels 6oC als 7oC.

Bufanúvols rosat. 100% Garnatxa Negra. 13,30% de graduació. El raïm amb el qual s’elabora, seleccionat, es cull manualment, i el most resultant es fermenta a baixa temperatura. El seu finíssim color rosa casa perfectament amb les aromes de fruits vermells que el caracteritzen. En boca, és un vi arrodonit que, al final del camí, recorda el sabor de les maduixes. És preferible servir-lo entre els 6oC i els 7oC.

Bufanúvols negre jove. 75% Carinyena i 25% Cabernet Sauvignon. El raïm amb el qual s’elabora, seleccionat, es cull manualment, i l’elaboració, fermentació i maceració de cada varietat es fa per separat. El resultat final és un negre amb un 14% de graduació que té un color vermell intens i un ribet violaci. En nas, s’hi troba un fons de fruits vermells madurs, els quals persisteixen en boca amb un taní amable que l’harmonitza i li dóna cos. La seva temperatura de servei ideal està entre els 10oC i els 12oC.


Article publicat al número 29 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top