0 items
El meu compte

Carmelitas & Tapas & Vermutería: el renaixement d'un antic emblema del Raval

Informal, atemporal i bicèfal. Així es defineix el nou local situat al cor de la ciutat comtal que, sota la batuta gastronòmica de Xavier Pellicer, es perfila com un lloc de culte per als gurmets de l’aperitiu.

A la part alta del Raval i ubicats en un antic convent de l’ordre dels Carmelites a Barcelona, neixen Tapas Carmelitas i Vermutería Carmelitas, una aventura culinària que el reconegut xef Xavier Pellicer, actual assessor de Barraca i Barracuda, entre d’altres, ha decidit engegar al costat de la Tribu Woki del gastroempresari Guido Weinberg i del xef italobrasiler Rafael Vertamatti.
 

Quan descaradura i qualitat s’uneixen als fogons

Emblema en el seu dia de l’avantguarda i la modernitat a Barcelona, el Carmelitas irromp de nou en el panorama gastronòmic de la capital amb dos espais d’essència bistrot que pretenen “recuperar sabors de tot el món, reinterpretar i apropar la cultura de les tapes a la ciutadania”, segons Pellicer. Per aconseguir-ho, aquest cop el xef no està sol, sinó que compta amb l’ajuda de Guido Weinberg com a soci capitalista, “un talibà ecològic”, segons es defineix ell mateix, i la companyia de Rafael Vertamatti, que aporta als plats els gustos del seu Brasil natal. Un autèntic trio d’asos que vetlla per la qualitat dels seus plats: "escollim personalment els nostres proveïdors per obtenir un bon producte, la majoria dels quals són pagesos i petits productors".

 

“«Emblema en el seu dia de l’avantguarda i la modernitat a Barcelona, el Carmelitas irromp de nou en el panorama gastronòmic de la capital amb dos espais d’essència bistrot que pretenen “recuperar sabors de tot el món, reinterpretar i apropar la cultura de les tapes a la ciutadania”»”

 

L’espai, arma de doble tall, desdobla la seva proposta en dues sales, que, fent honor als seus noms, serveixen cartes germanes però no bessones: l’una, amb entrada pel carrer Dr. Dou i més tranquil·la, es presenta com un restaurant destinat a converses assossegades que requereixen una oferta tan assequible com variada: tapes i platets, com el tataki de tonyina amb crosta de cereals, herbes i allioli suau, i plats d’influència asiàtica i oriental, com les parpadelle a l’estil PAAD Tha, acompanyats d’una selecció de vins de proximitat, ecològics i alguns fins i tot biodinàmics que provenen de les D.O. Penedès, Terra Alta, Priorat i Costers del Segre. O esmorzars de forquilla i ganivet per als qui vulguin començar el dia amb energia a base de plats típics de la cuina catalana, com el cap i pota o el fricandó amb bolets. Com afirma Weinberg, “el Tapas Carmelitas és el nostre concepte més canalla, però amb una picada d’ullet a la nostra filosofia, que aposta sempre per la qualitat del producte”.

L’altra sala, en canvi, amb accés pel carrer del Carme, recupera aquells bars de colzes a la barra i xerrades animades on solen aflorar l’art del vermut i els seus acompanyants de rigor: adobats, envinagrats, confitats i escabetxos. Entre d’altres, hi podreu provar les carxofes de la casa, la sardina amb ceba i fonoll i tot tipus d’embotits i formatges.

Un antic convent reconvertit

El Tapas i la Vermutería Carmelitas es troben situats en el triangle entre el MACBA, el mercat de la Boqueria i la Rambla, al mateix lloc on abans s’alçava un antic convent dels Carmelites, fundat entre els anys 1291 i 1292. Tot i que el convent es va destruir totalment, avui dia encara se’n conserven diversos elements escultòrics de pedra al Museu Nacional d’Art de Catalunya.
Amb amplis finestrals que donen al carrer, el disseny del nou local ha anat a càrrec de l’artista Emilio Lecuona, de Lekuona Studio, que ha volgut combinar suports, textures i zones d’obra vista amb l’objectiu de crear un espai amb personalitat pròpia sense perdre l’essència del lloc històric que és. La decoració, predominantment austera, no deixa de traspuar un ambient càlid, agradable i acollidor.

 

“El Tapas i la Vermutería Carmelitas es troben situats en el triangle entre el MACBA, el mercat de la Boqueria i la Rambla, al mateix lloc on abans s’alçava un antic convent dels Carmelites, fundat entre els anys 1291 i 1292”

 

Pellicer, Weinberg i Vertamatti, un triumvirat prometedor

Que des de la seva obertura al passat mes de març el Carmelitas sigui promesa d’èxit no és perquè sí, sinó perquè porta el segell del reconeixement de la llarga carrera professional dels seus progenitors: si gràcies al seu saber culinari Pellicer ha treballat al capdavant dels fogons de restaurants de referència com Can Fabes o Àbac, i amb reconeguts xefs com Jacques Maximim, Alain Dutournier o Juan Mari Arzak, Weinberg, empresari establert a Barcelona i gran defensor de l’alimentació ecològica, és el creador de Tribu Woki, els coneguts Woki Organic Market, Barraca, l’arrosseria de la Barceloneta i el restaurant de platja Barracuda. I, per si amb això no n’hi hagués prou, al tàndem se li suma Vertamatti per posar nom i cognoms a una carta que us farà viatjar pels sabors d’arreu del món sense moure’s de la cadira.

Per a tots els qui us atreviu a fer l’expedició, l’horari de les Tapas Carmelitas és, de dilluns a diumenge, de 8:00 a 00:00 hores. La Vermutería és oberta de 12:00 a 00:00 hores, i no us costarà gaire més de 20 euros.

 


Article publicat al número 36 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top