0 items
El meu compte

Celerí: on la concòrdia alimentària és possible

Què passa quan un xef el currículum del qual brilla per les seves estrelles Michelin decideix que allò que realment vol fer és cuinar “simples” plats vegetals? La resposta arriba a la ciutat comtal de la mà de Xavier Pellicer.

Un vegà, un vegetarià i un omnívor queden per menjar... És el principi d’un acudit? No, és Celerí, el restaurant més personal del xef Xavier Pellicer que Tribu Woki va obrir el juny de l’any passat al Passatge Marimon, al costat de la remodelada avinguda Diagonal de Barcelona.
 

El poder de les verdures

Sana, lleugera, de temporada i de proximitat, així és la cuina del Celerí, una proposta gastronòmica ecosostenible que, sota la batuta de Pellicer, al capdavant d’un equip de cinc cuiners, es forja en una cuina a la vista i es presenta en una carta escrita a mà, tota una declaració d’intencions! La concreció de tot plegat? Platerets gastronòmics per degustar amb la sensibilitat actual i que versen al voltant de vuit verdures ecològiques de temporada de primera qualitat que es reinterpreten en tres versions diferents: una vegana, una altra vegetariana i una tercera amb proteïna animal.

La col rostida servida freda amb raves i cebes morades adobades, el premsat d’espinacs amb alls tendres i rossinyols i el gaspatxo de remolatxa, tomàquet i cireres són només tres de les moltes opcions temptadores d’aquesta carta, que es completa amb una selecció de vins naturals de proximitat, ecològics i biodinàmics que provenen de Catalunya, França i Itàlia. “Ens interessa realçar els productes que seleccionem al costat dels nostres proveïdors i potenciar el seu sabor gràcies a la depurada tècnica que utilitzem”, afirma Pellicer.

 

“Sana, lleugera, de temporada i de proximitat, així és la cuina del Celerí, una proposta gastronòmica ecosostenible que, sota la batuta de Pellicer, al capdavant d’un equip de cinc cuiners, es forja en una cuina a la vista i es presenta en una carta escrita a mà”

 

De xef a comensal

“L’atmosfera del local és informal perquè no hi ha taules vestides amb estovalles, sinó grans barres en què els comensals comparteixen l’experiència gastronòmica amb altres persones”, assenyala el gastroempresari Guido Weinberg, propietari del local i de Tribu Woki (restaurants Barraca, Barceloneta; Barracuda, Castelldefels; Carmelites Tapes&Vermuteria, Raval; Woki Organic Market, Plaça Catalunya; Woki Platja, Barceloneta, i els supermercats bio al barri de Gràcia i la Sagrada Família).

A aquesta idea de compartir el plaer de menjar respon, precisament, la distribució del restaurant, que es presenta com un espai sense divisions on les taules de treball del xef s’estenen fins al comensal, establint, així, un diàleg entre tots dos i permetent a aquest darrer de veure tot el procés d’elaboració del plat, des que es cuina fins que se serveix i es porta a taula.

 

“La distribució del restaurant es presenta com un espai sense divisions on les taules de treball del xef s’estenen fins al comensal, establint, així, un diàleg entre tots dos i permetent a aquest darrer de veure tot el procés d’elaboració del plat”

 

Amb capacitat per a 55 comensals, la decoració del Celerí és obra de la interiorista Sandra Tarruella, que ha dissenyat un espai obert, desenfadat i modern en el qual regnen materials nobles com la fusta, la pedra o el ferro, una combinació d’aires nòrdics que aporta rigidesa i frescor al local, talment una metàfora que recorda l’equilibri que existeix entre els vegetals i la proteïna animal de la pròpia carta. El resultat final és una sala tan atractiva com acollidora on es pot gaudir de manera relaxada i informal, però amb tot luxe de detalls, d’una cuina acurada i, sobretot, fàcil de digerir.

Sou dels que us agraden els restaurants de menjar sa? Llavors és molt probable que us agradi Celerí. Ah, i per accedir-hi haureu de travessar el recentment inaugurat Woki Organic Market, ubicat a la planta superior. Bon profit!

 

Article publicat al número 37 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top