0 items
El meu compte

Do Reial: un denominació d'origen en un espai històric

Al cor de Barcelona, en una de les places amb més història de la ciutat, ha obert les portes un cinc estrelles genuí: un hotel boutique gastronòmic que se suma a l’slowfood i aposta pel turisme cultural de qualitat.

Els Majó Grau, una família catalana d’empresaris de llarga trajectòria, volien crear l’hotel dels seus somnis, aquell que els hagués agradat trobar en algun dels seus viatges: un lloc càlid, intimista, confortable, pràctic i amb un servei complet de qualitat. Amb aquesta idea al cap i la feina del gran Oriol Bohigas com a arquitecte i de Lázaro Rosa Violán com a interiorista, han fet possible un espai excel·lent de cinc estrelles que aposta pel patrimoni i la gastronomia a la vegada.L’Hotel DO es troba al número 1 de la plaça Reial de Barcelona, a un pas de les Rambles, el Liceu, el Palau de la Música, el mercat de la Boqueria, la Catedral o Santa Maria del Mar. És com una illa de tranquil·litat enmig del brogit de la ciutat alçada en una antiga pensió que mira fixament a la font de Les Tres Gràcies del genial Antoni Gaudí.

Després de La Terrassa sota les voltes de la plaça, un hall circular substitueix la recepció convencional per una barra de bar i és travessat per una originalíssima escala de cargol que comença a l’antic celler i acaba a El Terrat, on hi ha l’habitació més especial de l’hotel: una suite de 24 m2 que disposa d’una terrassa particular amb vistes al Barri Gòtic i piscina privada d’ús exclusiu.
 

Un punt de trobada pels amants de la gastronomia d’autor

Si alguna cosa és l’Hotel DO és un hotel gastronòmic. Així l’han volgut definir els seus creadors, i així l’han articulat, confegint tres espais diferenciats on es poden tastar tres formats de cuina mediterrània d’autor creats per Sergio Ruiz Nieves, deixeble del reconegut cuiner multiestrellat Paco Pérez.

A La Cuina del DO, situada al celler de l’hotel, sota unes voltes històriques que aporten encant i recolliment, es presenta una acurada carta d’autor, d’inspiració mediterrània, basada en la cuina de mercat d’alta qualitat i en el producte de proximitat de temporada i de cultiu ecològic. El menú degustació, que també s’acompanya de vins autòctons, té un preu de 50 euros.

Una àmplia selecció de platets, tapes i copes és el que s’ofereix a La Terrassa del DO, el punt de restauració més cosmopolita i desenfadat de l’hotel, pensat per fer un àpat de caire informal a qualsevol hora del dia als peus de la plaça Reial, sota les seves històriques voltes.

A la part superior de l’edifici, damunt les teulades gòtiques de Ciutat Vella, se serviran una selecció de plats d’inspiració marinera gràcies als quals es podrà degustar, a les portes de l’estiu, el millor peix i marisc de la costa catalana.

Esmorzars acabats de sortir del forn

Mentre els hostes del DO dormen, a la cuina de l’hotel es prepara l’esmorzar per l’endemà: pans, brioixos, ensaïmades, croissants, mantega i melmelades casolanes, sucs, embotits de la terra i fins i tot un formatge elaborat únicament amb llet crua de la granja de la família Majó Grau. Tot fet al moment, tot a base de productes de proximitat.
 

Un edifici neoclàssic que respira història

Han calgut tres anys de profundes remodelacions i una més que considerable inversió per convertir un magnífic edifici de 1856, patrimoni històric de Barcelona, en el que és avui: un hotel gastronòmic de 18 habitacions de luxe que ha volgut respectar tot l’encant de la seva arquitectura neoclàssica.
 

On l’estil clàssic i el modern es donen la mà

Fidel al seu entorn, volent respectar l’aire neoclàssic de l’edifici però sense renunciar a les modernitats del nostre temps, la decoració del DO busca la calidesa pròpia d’una llar personalitzada. La fusta, el blanc trencat i la llum natural dels immensos finestrals –que donen a la Plaça Reial o a les Rambles– es conjuguen amb llits de conte amb dossers i totes les comoditats domòtiques possibles: il·luminació per escenes, connexions USB i RCA per a equips multimèdia, televisor interactiu d’última generació o servei d’oficina virtual.
 

Fins a l’últim detall...

Inclòs dins la tarifa de cada habitació, hi entra l’esmorzar, el minibar, la premsa diària, el Wi-Fi i l’accés a la piscina i l’spa, perquè l’Hotel DO ofereix als seus hostes la intimitat d’un spa urbà exclusiu i privat que disposa de sauna, bany de vapor i banc calefactat, a més d’una petita piscina i un solàrium ubicat a El Terrat, que esdevé un privilegiat mirador de tot el que es cou al cor de la ciutat al llarg de les 24 hores del dia. A aquesta oferta se suma un ventall de serveis complementaris que busquen complaure el client al màxim. Així, disposen de xofer, servei de perruqueria, guies turístics, massatges i reserva d’entrades per a teatres i espectacles.

 

Article publicat al número 21 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top