0 items
El meu compte

El caviar dels més llaminers

Les esferes són la nova dolça proposta d’El Rebost de l’Empordanet, una salsa esferificada 100% natural perfecte per decorar plats de tota mena.

Des d’aquest mes de setembre, El Rebost de l’Empordanet, una empresa dedicada a l’elaboració de melmelades i salses dolces artesanals comercialitzades com a “llàgrimes”, ha afegit una nova proposta gastronòmica al seu catàleg: les esferes.

D’El Rebost de l’Empordanet us en vam parlar fa uns quants anys, quan se n’encarregava en Manu Esteban, un apassionat de la gastronomia, dels productes naturals de la terra i dels reptes amb alçada. Ell fou el fundador de l’empresa i l’ànima creadora de delicadeses tan selectes i inusuals com les llàgrimes de vi de Malvasia amb or de 22 quirats, les llàgrimes de violetes, les llàgrimes de llessamí, les llàgrimes de fum, les llàgrimes d’aigua de mar, la melmelada de pebrot verd amb xerès dolç i mostassa, la melmelada de pebrot escalivat amb vermouth i herbes de Provença, la melmelada de tomàquet amb alfàbrega o la melmelada de ceba amb panses i garnatxa de l’Empordà, entre d’altres.

Des de mitjan 2011, el repte de mantenir i anar ampliant aquesta carta tan especial és a les mans de la Carmen Díaz, una altra enamorada de la cuina i els dolços que, un bon dia, va decidir deixar la seva feina en una gestoria per dedicar-se al que realment l’apassiona. Amb aquest propòsit, es va habilitar un obrador amb un magatzem i un despatx a una de les estances de Can Tuies –la masia d’El Far d’Empordà on també hi viu des de fa més d’una dècada­­– i no ha parat de crear melmelades i salses dolces d’allò més encertades.

 

“Al capdavant d’El Rebost de l’Empordanet hi ha la Carmen Díaz, una enamorada de la cuina i els dolços que, un bon dia, va decidir deixar la seva feina en una gestoria per dedicar-se al que realment l’apassiona”

 

 

La nova perla d’El Rebost de l’Empordanet: les esferes

Al catàleg d’una seixantena d’articles d’El Rebost de l’Empordanet, entre melmelades i “llàgrimes”, ara cal afegir-hi una novetat més que divertida i decorativa: les esferes.

Ha estat a partir d’una proposta feta des dels Estats Units, que la Carmen s’ha posat a fer proves i més proves per aconseguir el que li han encarregat: una salsa dolça esferificada, similar al caviar, que, a més de ser tremendament estètica damunt del plat, té un gust exquisit i aporta una sensació especial dins la boca. Al contrari del que pot semblar, les esferes no exploten sota el paladar, sinó que es van desfent lentament tot alliberant el seu sabor d’una forma progressiva. Menjar-se-les és tota una experiència.

 

“Les esferes són un producte de nova creació, una salsa dolça esferificada, similar al caviar, que, a més de ser tremendament estètica damunt del plat, té un gust exquisit i aporta una sensació especial dins la boca”

 

Elaborades a partir d’aigua, gelificant, sucre i ingredients 100% naturals, de qualitat i de proximitat, aquesta salsa (que té 18 mesos de caducitat) esdevé un complement perfecte per a les propostes culinàries més avantguardistes, ja siguin fetes a casa o al restaurant. De fet, la fama dels productes d’El Rebost de l’Empordanet s’ha estès de tal manera que es poden trobar a les millors botigues gourmet i dins les cuines de xefs de prestigi, però el particular també els pot aconseguir a través del web de la marca, http://www.rebostempordanet.com, a l’engròs i al detall. I no tan sols això, sinó que la Carme accepta propostes de molt bon grat. Provar combinacions noves i posar-se reptes és el que més la motiva a avançar en aquest camí que va iniciar ara fa tres anys.

De moment, produeix esferes d'oli d'oliva, de vinagre balsàmic de cava, de mar i d'olives empeltre, i també ha ideat uns paquets que inclouen les tres primeres creacions, pensats especialment per acompanyar i, alhora, decorar amanides. De ben segur, però, que ben aviat elaborarà perles de gustos nous per al gaudi dels més sibarites.

 

Article publicat al número 31 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top