0 items
El meu compte

Els cereals... es reivindiquen!

 

Hi ha uns bars on el cafè no és el protagonista, no. Ho són els cereals, i és que la febre dels bars de cereals ha arribat a casa nostra, i nosaltres no ens en podem estar, de parlar-vos-en. Què voleu que us diguem? Ens recorden els esmorzars de la nostra infància.

 

Els productes de tota la vida són els que més triomfen gràcies al corrent nostàlgic que ens empeny a recuperar tot allò que va marcar la nostra infància. Així és com han triomfat les botigues de cupcakes, les de iogurts artesans o les d’smoothies, i ara arriba el torn dels bars de cereals, que estan pensats (tot i que no en exclusiva) per a un públic d’entre 15 i 25 anys. En ells han confluït una mescla de gust per l’estètica vintage, el regnat dels hipsters i el postureig, perquè les fotos dels àpats que ofereixen ho peten a les xarxes socials.

Si sou amants dels cereals i alguna vegada us heu somiat devorant-ne un bol ple, com els que es veuen a les pel·lícules nord-americanes, tenim el plaer d’anunciar-vos que la vostra fantasia es pot fer realitat.

 

“Els bars de cereals ens apropen una forma més casolana de gaudir dels esmorzars, lluny del típic cafè amb llet i el croissant, però –desenganyem-nos– també es mouen per un alt component estètic”

 

Orígens britànics

La tendència dels bars de cereals és originària del Regne Unit, tot i que també és habitual trobar aquest tipus d’establiments als Estats Units. Allà, a Londres, va obrir les seves portes, l’any 2014, el primer local especialitzat en cereals, i la idea va agradar tant que, des de llavors, no han parat de créixer les obertures d’aquests bars especialitzats.

Al nostre país, aquesta febre ha trigat una mica més a arribar. Ho va fer al maig de 2016, quan dos amics van saber veure l’oportunitat de negoci que hi havia darrere d’aquest nou concepte d’establiment i van decidir posar fil a l’agulla i donar vida al primer cereal cafè espanyol, el Cereal Hunters, al barri de Malasaña de Madrid. A Barcelona, hem hagut d’esperar un xic més, però, des de fa un any, El Flako, a El Born, ja és una realitat.

 

Una nova filosofia que té un alt component estètic

Els bars de cereals ens apropen una forma més casolana de gaudir dels esmorzars, lluny del típic cafè amb llet i el croissant, però –desenganyem-nos– també es mouen per un alt component estètic, que atrau, sobretot, a l’anomenada generació Y.

D’entrada, quan accediu a qualsevol d’aquests establiments, us assaltarà el següent dilema (o, millor dit, més d’un): en primer lloc, haureu de triar la mida del bol; després, la llet –n’hi ha de molts tipus, fins i tot de colors!–; seguidament, la varietat de cereals que més us vingui de gust, i, finalment, l’estrella de la creació: els toppings (xocolatines, núvols, trossets de galeta, melmelades o fruita deshidratada). Quasi res! Després, vindrà –sí o sí– la necessitat imperiosa de compartir una foto del bol multicolor a les xarxes socials.

 

“Permeten triar entre desenes (o potser centenars) de llets, batuts i cereals procedents d’arreu del món”

 

Cereals (i llets!) d’arreu del món

L’èxit dels bars de cereals és, sens dubte, la varietat que ofereixen. Es tracta de productes procedents de diferents països, com ara els Estats Units, Japó o, fins i tot, Rússia, que no poden ser adquirits als supermercats habituals. I si, a més, hi sumem una gran selecció de llets i batuts (sense lactosa, de vaca, de cabra, de soja, d’avellanes, d’arròs...) i una guarnició d’allò més dolça, el resultat serà un esmorzar que us farà viatjar –segur!– a la vostra infantesa d’una forma renovada.

 


Fem un brinner?

Els bars de cereals han obert una nova tendència gastronòmica que potser alguns de vosaltres ja haureu provat. Es tracta de prendre, a l’hora de sopar –sí: a l’hora de sopar– el que menjaríeu per esmorzar, com, per exemple, un bol amb cereals o unes torrades amb mantega i melmelada. Brinner és el terme utilitzat per denominar aquesta tendència, i prové de la frase anglesa breakfast for dinner, que es tradueix més o menys així: “prendre l’esmorzar a l’hora de sopar”. Aquests nous establiments, és clar, ja s’han adaptat per oferir el seu menú cerealístic al vespre o nit.


 

Article publicat al número 45 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Top