0 items
El meu compte

Joncària: un sabor que no s'oblida

Després de cinc anys d’absència, reapareix un dels vins més aclamats dels cellers empordanesos Pere Guardiola, i ho fa decidit a reconquerir paladars coneguts i enamorar-ne de nous. És el Joncària Chardonnay.

Al municipi de Capmany, pertanyent a la comarca de l’Alt Empordà, hi trobem els cellers Pere Guardiola, unes bodegues dedicades a l’elaboració de vins basada en la tradició familiar i la seva història, una història que es remunta al 1871 i que ha evolucionat fins a aconseguir una diferenciació i una personalitat pròpia, estretament lligades a la terra que els ha vist créixer i convertir-se en el que són avui dia: l’Empordà.

Tot i els seus orígens primerencs, no va ser fins a finals dels 80 que l’empresa es consolidà i amplià l’activitat d’elaboradors i embotelladors de vi, decidint-se per l’elaboració d’un producte de qualitat utilitzant raïm procedent, exclusivament, dels grups de vinya i, per tant, amb una producció limitada. Amb la voluntat d’unir sempre tradició i progrés, plantaren noves vinyes amb noves varietats i milloraren el sistema de cultiu amb tècniques pensades per obtenir vins superiors. Vet aquí el resultat: una propietat que consta actualment de 38 hectàrees dedicades a elaborar un producte únic, una sèrie de vins diferenciats en quatre grups que no deixen cap paladar indiferent: Floresta, Anhel d’Empordà, Torre de Capmany i Joncària.
 

Torna el celebrat i enyorat Joncària Chardonnay

Parlem dels darrers, dels Joncària, i, a més, d’un de molt especial, el tan celebrat com enyorat Joncària Chardonnay, i és que, després de cinc anys sense ell, Pere Guardiola va decidir tornar-lo a elaborar en l’anyada 2015 amb molta il·lusió.

Com la resta de parents de la seva família, aquest blanc és elaborat de manera exclusiva amb varietats autòctones, en aquest cas, 100% Chardonnay, i la seva verema és manual: una criomaceració pel·licular, seguida d’un premsat suau, i una fermentació amb llevat seleccionat a baixa temperatura (10-11ºC). De color groc pàl·lid i amb lleugers reflexos verdosos, presenta una aroma de fruita tropical amb matisos de flors blanques. Després d’una entrada intensa i agradable, resulta fresc i untuós en boca. És persistent, amb cos, i deixa una plaent sensació fruitosa i refrescant.

 

“De color groc pàl·lid i amb lleugers reflexos verdosos, presenta una aroma de fruita tropical amb matisos de flors blanques. Després d’una entrada intensa i agradable, resulta fresc i untuós en boca. És persistent, amb cos, i deixa una plaent sensació fruitosa i refrescant”

 

El trobàveu a faltar? No vau tenir l’oportunitat de tastar-lo en el seu moment? No patiu, el Joncària Chardonnay ha tornat exclusivament per a vosaltres. Tasteu-lo, assaboriu-lo, però feu-ho amb una advertència prèvia: aquest és un vi que no s’oblida.

 

Article publicat al número 38 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Potser també t'interessa
Maridatges de Nadal - Amb Pere Guardiola
Enologia

Maridatges de Nadal - Amb Pere Guardiola

L'elecció dels vins per acompanyar els àpats de Nadal no és tasca fàcil. Segurament es tracta de les festes més celebrades de l’any, i els menús dels dies més assenyalats (Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis) no tan sols s’escullen amb gran cura, sinó que impliquen hores de compra i cuina.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top