0 items
El meu compte

Maridatges de Nadal - Amb Pere Guardiola

L'elecció dels vins per acompanyar els àpats de Nadal no és tasca fàcil. Segurament es tracta de les festes més celebrades de l’any, i els menús dels dies més assenyalats (Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis) no tan sols s’escullen amb gran cura, sinó que impliquen hores de compra i cuina.

L'elecció dels vins per acompanyar els àpats de Nadal no és tasca fàcil. Segurament es tracta de les festes més celebrades de l’any, i els menús dels dies més assenyalats (Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any i Reis) no tan sols s’escullen amb gran cura, sinó que impliquen hores de compra i cuina. Per anar acord amb la situació, doncs, la tria del vi no es pot quedar enrere. Us proposem uns maridatges fantàstics amb vins del celler Pere Guardiola, de Capmany. Bon profit i Bones Festes! 

Unes bones garotes (ara que n’és la temporada!) amb un Floresta blanc. Macabeu, xarel·lo, chardonnay, sauvignon blanc, moscat i garnatxa. D’un color groc pàl·lid brillant amb reflexos verdosos, té una aroma intensament afruitada i elegant amb refrescants matisos balsàmics. És un vi equilibrat que, en boca, es mostra viu, suau i amb un post-gust fresc i llarg. Cal servir-lo entre 7º i 9º.

La clàssica escudella i carn d’olla amb un Joncària chardonnay. 100% chardonnay. D’un color groc pàl·lid amb lleugers reflexes verdosos, té una aroma de fruites tropicals amb matisos de flors blanques. Amb una entrada intensa i agradable, en boca, és un vi fresc i untuós que deixa un darrer gust persistent i una amable sensació fruitosa i refrescant. És bo servir-lo entre 10º i 12º.

Un refrescant còctel de gambes amb un Anhel rosat. 100% garnatxa negra. De color rosa, pàl·lid però viu. Molt brillant i lluminós. La seva aroma és elegant i agradable, de bona intensitat. Té una entrada neta i molt floral, amb tocs de fruits vermells, com ara la maduixa i el gerd. D'entrada, per la seva joventut, és fresc en boca, però, al mateix temps, untuós degut al seu bon equilibri d'acidesa. De cos, és llaminer, i el darrer gust, llarg, recorda novament fruites i flors blanques. És recomanable servir-lo a una temperatura que estigui entre els 9º i els 10º.

Una cuixa de xai rostida al forn amb un Floresta negre. Merlot, syrah, garnatxa i samsó. D’un color cirera intens amb un ribet violaci de capa mitjana alta, net i brillant, presenta una aroma amb detalls de fruites negres i vermelles de bona intensitat. En boca, destaca per la seva riquesa de sabor, amb un taní suau i una bona harmonia en l'atac, el pas de boca i el post-gust. En aquest cas, cal prendre-se’l entre 15º i 16º.

Unes exquisides peres amb xocolata banyades amb la garnatxa Torre de Capmany. Aquest és un vi dolç natural elaborat íntegrament amb garnatxa blanca i criat en bótes de roure. El fet que la seva elaboració i criança siguin tan singulars, li atorguen una delicada aroma melosa i de fruites confitades i un tacte, en boca, suau i seductor. Certament, és un excepcional vi de postres que cal tastar entre 12º i 14º.

 


Article publicat al número 40 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-vins.png" >
Potser també t'interessa
Joncària: un sabor que no s'oblida
Enologia

Joncària: un sabor que no s'oblida

Després de cinc anys d’absència, reapareix un dels vins més aclamats dels cellers empordanesos Pere Guardiola, i ho fa decidit a reconquerir paladars coneguts i enamorar-ne de nous. És el Joncària Chardonnay.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top