0 items
El meu compte

Moma 33: la cafeteria del segle XXI

Un disseny original, una oferta culinària saludable i una càlida zona de treball són els seus trets característics. Moma 33 és un espai multidisciplinar que va molt més enllà d’una cafeteria..

 

Hi ha llocs que només d’entrar-hi ja et sents com a casa. A Figueres, n’acabem de trobar un que és una delícia. El Moma 33, situat al barri dels Cendrassos, és un nou concepte de cafeteria que combina dues tendències molt actuals, el coworking i la cuina basada en productes ecològics i de proximitat.

Les seves propietàries, la Magda i la Montse, han unit les seves experiències professionals –l’interiorisme i la restauració– per crear un espai únic, tan únic que resulta difícil usar una sola etiqueta per definir-lo, perquè abasta més d’un servei: la cafeteria, l’organització de petits esdeveniments amb càtering i el disseny d’interiors per a altres espais o locals.

Cuina saludable i de proximitat

L’oferta culinària del Moma 33 és un luxe i un privilegi per al cos i la ment: plats senzills i innovadors elaborats amb aliments ecològics i productes de proximitat. El pa és artesanal; quan hi aneu, no us oblideu de demanar la trena, una elaboració especial per a ells. Així mateix, els vins i els olis són de l’Empordà, i la fruita i la verdura prové dels horts de Vilabertran i és seleccionada personalment per les propietàries al mercat dels dimarts, dijous i dissabtes.

El sabor i la qualitat dels productes que ofereixen es nota a cada queixalada, i no només això, sinó, també, la tècnica tradicional, perquè –desenganyem-nos– un bon pa amb tomàquet és aquell que s’elabora sucant els tomàquets de penjar directament al pa.

Tampoc podem deixar de recomanar-vos la taula de formatges de l’Empordà, ni els batuts de verdura i fruita, ideals per recuperar-se després d’haver fet esport.

 

“L’oferta culinària del Moma 33 és un luxe i un privilegi per al cos i la ment: plats senzills i innovadors elaborats amb aliments ecològics i productes de proximitat”

 

Materials naturals que aporten calidesa

En el disseny del Moma 33 no s’ha deixat res a l’atzar. Cada espai està dotat del mobiliari adequat, i s’ha estudiat cada detall per crear una sensació de confort indescriptible. Els materials predominants són la fusta i el ferro, amb l’objectiu de crear un disseny industrial però, alhora, agradable.

En la decoració, tot són productes reciclats, nobles i de baix consum, com les bombetes, que mostren uns filaments que es fan notar; les fustes, recuperades de masies antigues; la pica de pedra natural del bany, o les canonades de coure. A més, molts elements s’han dissenyat especialment per a aquest lloc tan especial, com les cadires o l’ampoller.

 

“Els materials predominants són la fusta i el ferro, amb l’objectiu de crear un disseny industrial però, alhora, agradable”

 

 Un racó per a cadascú

L’espai del Moma 33 es divideix en quatre zones diferents. Quan hi accedim, una entrada amb unes quantes taules i una bicicleta penjada a la paret ens dóna la benvinguda. I, per què una bicicleta? Doncs perquè el Moma 33 és una cafeteria que agrada molt a ciclistes, runners i esportistes en general per la seva filosofia. De fet, aquesta entrada és el seu racó preferit, el mateix que el dels propietaris de mascotes, perquè es tracta d’un espai obert que permet gaudir d’un esmorzar saludable tot contemplant l’exterior.

Una mica més endins, dues barres: l’una ha estat batejada com “la barreta baixa”, i agrada molt perquè permet fer un cafè mentre fulleges una revista o llegeixes el capítol d’algun dels llibres que hi ha a disposició dels clients. És un racó íntim però no desconnectat de l’entorn. L’altra és un antic taulell de teixits, adquirit a Barcelona, una peça única i exclusiva que pertany, ni més ni menys, que a un deixeble de Gaudí.

Ben bé al costat de “la barreta”, hi ha l’altell, una zona molt acollidora i reservada que proporciona certa privacitat sense restar aïllat. Allà, la temperatura és càlida, i hi ha molta claror, perquè està ben a prop de l’aparador.

I, per últim, l’espai més fressat: la rodona i la taula de coworking, la zona de treball per excel·lència. Cada dia, a qualsevol hora, hi trobes clients amb el seu ordinador. Molts vénen a primera hora del matí, i s’hi troben tan a gust que els passa el temps volant mentre treballen. Una delícia!

 

“La taula de coworking és la zona de treball per excel·lència, i t’hi trobes tan a gust que et passa el temps volant mentre treballes”

 

Per a empreses, també

El Moma 33 aprofita la seva zona de coworking per ampliar la seva oferta culinària de cara a les empreses. Ofereix coffee breaks i brunchs perquè els equips puguin fer reunions amb un acompanyament molt saludable, tant allà mateix com a les instal·lacions de l’empresa en qüestió.

Això vol dir que la gent del Moma 33 s’encarrega d’elaborar un esmorzar que s’adapti a les característiques i necessitats de cada equip, el porta a l’empresa i ho presenta tot a la sala corresponent tenint cura de tots els detalls. D’aquesta manera, el client només ha de fer una cosa: assaborir-lo i gaudir-lo molt!

 

Article publicat al número 44 de D'estil.

 

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-luxe-restaurant.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top