0 items
El meu compte

Restaurant La Calèndula: el restaurant de les flors

Continuació de l'article sobre l'Hotel del Teatre.

El restaurant és la cirereta del pastís. Ubicat (ara sí) a l’antic teatre de Regencós, just davant de l’Hotel, antigament s’hi projectaven pel·lícules i s’hi portaven a terme tot tipus de representacions teatrals.

Aquest espai tan singular també ha estat reformat per Trestrastos de dalt a baix, respectant, però, detalls amb encant de l’antic teatre, per instal·lar-hi el restaurant La Calèndula, que va obrir les seves portes el 2009 a Girona i ara s’ha traslladat a aquest punt estratègic de l’Empordà per casar amb l’Hotel i estar en contacte directe amb la terra que aporta la matèria primera de cada plat que s’hi elabora. I és que la gran particularitat de La Calèndula són les creacions de la seva xef, la reconeguda Iolanda Bustos, que treballa una cuina basada en el millor producte de temporada de la zona que l’ha vist néixer tot utilitzant (aquí el seu tret més diferencial) flors, herbes, arrels i fruits silvestres que ella mateixa recol·lecta per omplir de colors, aromes, olors i textures les seves propostes culinàries. Tant és així que la seva cuina és un mirall del paisatge empordanès, una autèntica obra d’art compromesa amb la natura i el medi ambient que convida el comensal a descobrir el valor del paisatge des d’una altra perspectiva, des del plat, a través del seu sabor.

A La Calèndula, enmig d’un entorn absolutament serè, elegant i relaxat, es poden tastar meravelles com aquestes: navalla marinada amb miso, cítrics i begònies; ortigues de mar arrebossades; carpaccio de sípia amb pebre vermell, favetes, herbes i flors del camp; pèsols amb pilpil de tripa de bacallà, alls tendres i gerani; escalopa de foie a la brasa sobre un cumble de taronja i ginebró amb gelat de carxofa; arròs sec de plàncton marí amb gamba de Palamós, o pinya infusionada amb flors d’hibisc i sorbet d’estragó. Tot plegat, acompanyat d’una acorada selecció de vins locals i del país que reposen, per cert, en un lloc privilegiat: sobre l’escenari de l’antic teatre, en representació del rei Baco, rei romà del vi i del teatre.

Podeu anar a viure aquesta experiència culinària, prèvia reserva, des de Setmana Santa fins a finals d’octubre, i els caps de setmana i festius dels mesos de novembre i desembre.
 

Trossos de l’Empordà per endur-se a casa

A banda dels plats que s’elaboren a La Calèndula, la Iolanda prepara també, de forma artesanal i amb ingredients de la zona, tot un seguit de productes especials, que són detalls amb gust de l’Empordà, per endur-se a casa: confitures i condiments de flors, herbes i fruits; Xampanyet de Saüc; infusions; llibres de receptes o, fins i tot, sabons, els mateixos que es troben a les habitacions, 100% naturals i ecològics.
 

Un lloc per enamorar-se més i més

L’Hotel del Teatre i el restaurant La Calèndula són destinacions ideals per a tots aquells que busquin calma en un poble medieval farcit de possibilitats gràcies a la seva ubicació i bellesa, però són perfectes (perfectíssimes) per passar uns dies en parella, i encara més per celebrar un casament de conte de fades, ja sigui civil, al jardí, o religiós, a l’església romànica del poble, situada just al costat de l’Hotel. La Iolanda i el seu equip dissenyen menús de sensacions florals impossibles d’oblidar, i proposen donar la benvinguda amb el Xampanyet de Saüc, elaborat per ella mateixa. A la planta superior de l’Hotel, la suite nupcial d’inspiració romàntica és el millor lloc on acabar un dia tan especial.
 

Una capsa de sorpreses per terra, mar i aire

Regencós és al cor de la Costa Brava, en ple Empordà, voltat de natura, entre mar i muntanya. A pocs quilòmetres d’algunes de les millors platges i cales de la zona (Begur, Pals, Palafrugell...), així com de poblacions de gran atractiu cultural i d’oci (Girona, Peratallada i Pals), en aquest punt, el territori per explorar és únic i inimaginable. Per això és ideal per practicar tot tipus d’esports en plena natura, com passejos per camins de ronda, excursions, equitació, vela, windsurf, esquí nàutic, caiac, submarinisme o, fins i tot, viatges en globus o sortides en barca, sense oblidar el golf, ja que alguns dels clubs més exclusius de Catalunya són de la zona.

També es proposen diferents rutes a peu o en bicicleta que són tot un regal: des d’una ruta de tast de vins, que recorre camins i camps al voltant de Pals i d’altres pobles medievals per acabar amb una visita a un celler i un tast de vins propis; fins a una ruta d’orientació, que es basa en un divertit circuit al voltant de l’Hotel en què, mitjançant un mapa topogràfic, una brúixola i una targeta de control, els participants han d’orientar-se seguint un recorregut marcat. No pot faltar, però, una ruta de plantes aromàtiques que es concentra en un recorregut pel Quermany, tot admirant-les i essent coneixedors les seves característiques i propietats.

 

Article publicat al número 38 de D'estil.

Situació
data-picto="/FitxersWeb/67923/point-mapa.png" >
Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top