0 items
El meu compte

Tàrtar de tonyina amb vinagreta de cítrics

Des de les pàgines de D’estil, us volem oferir unes propostes de tapes actuals però elaborades amb productes frescos tradicionals de la mà del Txot's. 

 


Ingredients per a 2 persones


Per al tàrtar de tonyina

  • 200 gr. de tonyina fresca.
  • 1 ceba petita.
  • Tàpares.
  • Cogombrets en vinagre.
  • ½ advocat.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre.
  • Germinats.
  • Torradetes.


Per a la vinagreta amb cítrics

  • ½ llimona.
  • ½ taronja.
  • 1 cullerada de vinagre de Módena.
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon (o de mel).
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge extra.


Per al puré de remolatxa

  • 1 remolatxa vermella fresca.
  • 1 carbassó.
  • 1 ceba tendra.
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra.
  • Sal.

 

Elaboració del tàrtar de tonyina

Tallem la tonyina a daus (sempre amb ganivet).

En un bol, preparem el marinat: trinxem la ceba, hi afegim les tàperes i els cogombrets i ho barregem tot. Amanim la mescla amb la vinagreta de cítrics i ho barregem bé.

Pelem i tallem l’advocat a daus i l’amanim amb oli, sal i pebre.

En un motlle rodó, hi posem l’advocat i, al damunt, la tonyina marinada.

Traiem el motlle amb cura i, si volem, podem decorar el plat amb puré de remolatxa i un toc de germinats.

L’acompanyem de torradetes, i llestos!

 

Elaboració de la vinagreta de cítrics

Espremem la mitja llimona i la mitja taronja.

Hi afegim el vinagre de Mòdena, la mostassa de Dijon (o la mel), la sal, el pebre i l’oli d’oliva.

Ho emulsionem tot.

 

Elaboració del puré de remolatxa

Pelem la remolatxa, el carbassó i la ceba; els tallem a trossos petits, i hi afegim un pessic de sal.

Posem a bullir les verdures durant 15 minuts (l’aigua només les ha de cobrir).

Retirem la cassola del foc, hi afegim una cullerada d’oli d’oliva i ho triturem tot amb la batedora fins que en quedi un puré ben fi.

 

Article publicat al número 38 de D'estil.

Tornar al llistat

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, està donant el seu consentiment pel seu ús. Més informació aquí

Accepto
Top